ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο τύπου 10 / 02 / 2012

Φίλοι και φίλες, νέοι και νέες,

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει θιασώτες μιας πρωτοφανούς ασυνεννοησίας μεταξύ των κυβερνώντων κομμάτων που κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν τον Ελληνικό Λαό μέσω του σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Για τρεις μέρες παρακολουθήσαμε έναν περιφερόμενο θίασο, ο οποίος συνεδρίαζε για να αποφασίσει αν θα δεχτεί τους όρους του ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Γίναμε αποδέκτες δηλώσεων, του τύπου « ΕΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ 13 & 14 ΜΙΣΘΟ » ή « ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ….» ή « ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ».

Εχθές 9/2/2012 μας ανακοίνωσαν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στους όρους των δανειστών και αμέσως ξεκίνησαν οι δηλώσεις ότι τελικά μετά από τιτάνιες διαβουλεύσεις κατάφεραν να σώσουν την χώρα από την χρεοκοπία.

ΜΕΡΟΣ 2ον

Η « Σωτηρία της Χώρας » βασίζεται σε μείωση της τάξεως του 22% στον κατώτατο μισθό, σε νέους φόρους, σε μείωση του αφορολόγητου ορίου, στην σωτηρία του τραπεζικού συστήματος με ένα πακέτο 44 δις ευρώ …..( δεν αναφέρουμε άλλα ) ….

ΜΕΡΟΣ 3ον

Ο Αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών βρίσκεται στο EUROGROUP για να παραστεί στη συζήτηση για το Ελληνικό ζήτημα ( PSI – ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ – ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ).

Αργά το βράδυ μετά το τέλος των εργασιών του EUROGROUP, στην συνέντευξη τύπου ανακοίνωνε στον Ελληνικό λαό ότι το ζήτημα της Ελλάδας δεν συζητήθηκε, καθώς οι δανειστές μας ζητούν την κύρωση των νέων μέτρων του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ από την βουλή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Εθνικός εξευτελισμός και ταπείνωση – Το Eurogroup δεν πήρε απόφαση για την Ελλάδα γιατί δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ζούμε δύσκολες μέρες, η οικονομία της χώρας μας βυθίζεται καθημερινά στην ύφεση, αναπτυξιακό σχέδιο για ανάκαμψη της δεν υπάρχει.

Επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία έφτασε το 20,9 % τον Νοέμβριο και οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.029.587 άτομα, οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά και ήδη αρκετοί έχουν ξεκινήσει διαδικασίες μετανάστευσης !

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, νέοι και νέες,

Το Κόμμα Νέων όλο αυτό το διάστημα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Δεν παρεμβαίνουμε με καθημερινές ανακοινώσεις γιατί θεωρούμε πως αυτές κουράζουν τον κόσμο, δουλεύουμε όμως καθημερινά και σύντομα θα παρουσιάσουμε ένα πλήρες πρόγραμμα προτάσεων και θέσεων.

Η υποδούλωση της χώρας μας έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια και σιγά σιγά θα οριστικοποιηθεί με βουλεύματα και χρυσόβουλα, δεσμεύοντας την γενιά μας και την γενιά των δικών μας παιδιών.

Δεν θα παρατήσουμε όμως τον αγώνα μας για ανεξαρτησία, για δικαίωμα στην εργασία, για μισθούς επιβίωσης και όχι μισθούς πείνας, για μια νέα Ελλάδα !

Γιατί είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ !

Κάνουμε έκκληση και καλούμε όλους τους νέους και τις νέες, όλους όσους επιθυμούν να ακουστούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ νέες φωνές και απόψεις, όλες τις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου να συστρατευθούν σε μια νέα επανάσταση ιδεών.

Σας περιμένουμε – Έχουμε ανάγκη τη φωνή σας – Είμαστε ΕΣΕΙΣ και όχι ΑΥΤΟΙ !


Γραφείο Τύπου Κόμματος Νέων