ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί φίλοι,

καταρχήν θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το "ΚΟΜΜΑ ΝΕΩΝ" τυπικά υφίσταται από τις 12 Αυγούστου 2004.

Ήταν μια σκέψη που έκανα το 2000 όταν έβλεπα πως ουσιαστικά μετά από τόσα χρόνια διακυβέρνησης του τόπου μας από τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και την αντιπολίτευση των υπολοίπων "μικρών" παραδοσιακών κομμάτων, όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο αλλά η κατάσταση γινότανε ολοένα και πιο δυσχερής.

Το πιο άσχημο δε ήταν -και είναι- ό,τι κανείς δεν αναφερόταν στους νέους του τόπου μας και κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί τίποτα για ένα καλύτερο αύριο.

Τον Άυγουστο του 2004 όταν όλη η Ελλάδα είχε στραμμένο το βλέμμα της στην έναρξη των "Ολυμπιακών μας Αγώνων" μία ημέρα πριν την τελετή έναρξης, στις 12 Αυγούστου, κατέθεσα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Προεδρία του Αρείου Πάγου και την τότε Πρόεδρο της Βουλής, για την ίδρυση του "ΚΟΜΜΑ ΝΕΩΝ".

Με βάση τον εκλογικό νόμο που ίσχυε τότε, μου απαίτησαν μεταξύ άλλων την προσκόμιση της ιδρυτικής διακήρυξης και 200σίων υπογραφών να την συνοδεύουν.
Έκτοτε ξεκίνησα έναν αγώνα προκειμένου να συλλέξω τις απαιτούμενες υπογραφές, πράγμα δύσκολο για τα μέχρι τότε δεδομένα.

Πρόσφατα, κατά την διάρκεια επικοινωνίας μου με την Προεδρία του Αρείου Πάγου με ενημέρωσαν ό,τι η διαδικασία κατάθεσης των 200σίων υπογραφών, με βάση τον νέο εκλογικό νόμο, δεν ήταν πλέον απαραίτητη και ό,τι στις επερχόμενες εκλογές το "ΚΟΜΜΑ ΝΕΩΝ" υφίσταται τυπικά και ό,τι θα πρέπει να περιμένουμε την ανακοίνωσή για την συμμετοχή του σε αυτές.

Τα γεγονότα της εξέγερσης των νέων ήταν κάτι αναμενόμενο για εμένα, απλά ήταν θέμα χρόνου το πότε θα συμβεί.

Ουσιαστικά το "ΚΟΜΜΑ ΝΕΩΝ" τώρα παίρνει "σάρκα και οστά".

Η προσπάθεια του να προσεγγίσουμε και να προσελκύσουμε τους νέους δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός.

Είναι υπόθεση όλων μας.

Καλούμαστε όλοι λοιπόν, στην παρούσα φάση, να κάνουμε γνωστή την ύπαρξη του "ΚΟΜΜΑ ΝΕΩΝ" με κάθε δυνατό μέσο που διαθέτουμε.
Πράγμα δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.
Σε μια εποχή που τα ΜΜΕ μας έχουν γυρίσει την πλάτη και επιμένουν να αγνοούν την ύπαρξή μας.

Νέοι με όρεξη, διάθεση και ικανότητες υπάρχουν.
Νέοι με όραμα και ελπίδες για το μέλλον υπάρχουν.
Νέοι που αντιστέκονται, αντιδρούν και αμφισβητούν υπάρχουν.

Το "ΚΟΜΜΑ ΝΕΩΝ" υπάρχει.

Φιλικά
Ο Πρόεδρος
Τοψόγλου Κυριάκος

Με σεβασμό στην νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη.